Fresh

MARKET

Tekenen/schilderen naar levend model

 

Het menselijk lichaam is een dankbaar onderwerp om weer te geven. Modeltekenen is de beste oefening om te leren tekenen wat je ziet en niet wat je denkt te zien!

Het geeft enorm veel voldoening te merken dat je in staat bent om met een potlood of pen de perfectie van de menselijke vorm weer te geven. 

 

Modelschilderen/tekenen vraagt veel concentratie en oefening, je doet namelijk veel dingen tegelijkertijd. Naast het aandachtig kijken naar het model, dien je ook te bepalen hoe je het model in de ruimte van je schilderij/tekening plaatst.
Je houdt bij het tekenen en schilderen het overzicht op de compositie en de grote lijnen van het geheel. Daarbij moet je goed kijken naar de totale houding, de verhoudingen van het lichaam en optische verkortingen. Je besteedt bovendien aandacht aan de lichtval, de lichte en donkere partijen.

 

Onder het motto 'oefening baart kunst' bieden we in de Artimist een reeks sessies tekenen/schilderen naar levend model aan.  Onze modellen, zowel mannen als vrouwen, hebben de nodige ervaring.

 

We starten met een reeks open klassen waarin iedereen met een beetje ervaring welkom is.  Er zal aanvankelijk nog geen begeleiding zijn.

Met het nodige respect kijken we naar het werk van onze collega’s en leren we van elkaar.

 

De sessie duurt 3u waarbij we starten met 3 korte oefeningen van 5 min. om op te warmen. Vervolgens doen we poses van 20 min. met de nodige pauzes ertussen.

 

Gelieve minstens 10 min. voor aanvang aanwezig te zijn om je werkplaats in te richten. We starten stipt. 

Prijs : Oefensessie  :

20 euro

Je kan hiervoor ook je beurtenkaart gebruiken. 

Je schrijft je in via de site en betaalt ter plaatse in cash (liefst gepast). De plaatsen zijn beperkt.