top of page

di 26 jul

|

Artimist

Wandtapijt in vilt

Een modern wandtapijt maken

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Wandtapijt in vilt
Wandtapijt in vilt

Tijd en locatie

26 jul 2022, 09:30 – 17:00

Artimist, Reppelsebaan 85, 3294 Diest, België

Over het evenement

De tijd dat het vilten van wol een 'geitenwollensokken' bezigheid was is al lang vervlogen tijd.   Je kan met deze techniek de meest moderne,  artiestieke werken maken.  Kijk maar eens naar het werk van Inge Van Meel van INVILTO.  

Inge maakt de knapste wandtapijten en ook andere creaties.  Ze doet bovendien niets liever dan haar kennis door te geven.  

Vandaar dat ik heel blij ben dat ze bij ons deze workshop komt geven.  

In deze workshop creëer jij je eigen tafelloper of wandtapijt in handgemaakt vilt, helemaal volgens je eigen creativiteit, kleurkeuze en gevoel. We gaan aan de slag met wol, water en zeep en doorlopen het proces van ongesponnen wol tot vilt. Naast de basistechnieken gaan we experimenten met enkele oppervlaktestructuren, die je de mogelijkheid bieden om je eigen persoonlijke toets in je werk te leggen. Al het nodige materiaal is inbegrepen. Je hebt de keuze uit veel verschillende kleuren wol, maar wil je zeker zijn dat jouw favoriete kleuren er bij zijn, vermeld dit dan even bij inschrijving, of stuur achteraf een mailtje naar info@artimist.be

Het zal een intensieve workshop zijn want het vilten vergt wel wat arbeid,  maar de voldoening achteraf zal des te groter zijn . 

Schrijf jullie vlug in want de plaatsen zijn beperkt . 

Zelf mee te brengen: Oude badhanddoek en oude keukenhanddoek Lintmeter Glazen pot (of ander materiaal dat tegen warm water en zeep bestendig is) Plastiek zak of teil om werk in mee naar huis te nemen (zal nog een beetje vochtig zijn)

Prijs: 115 €

Inbegrepen : Alle materiaal,  broodjes voor lunch, koffie of thee en iets lekkers erbij.  

De WS gaat door vanaf 6 inschrijvingen.  

Deel dit evenement

bottom of page