top of page

wo 21 okt

|

Artimist

Start to Urban sketching in 3 lessen

Perspectief en diepte bij Urban sketching ( tekenen op locatie)

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Start to Urban sketching in 3 lessen
Start to Urban sketching in 3 lessen

Tijd en locatie

21 okt 2020, 13:30 – 16:30

Artimist, Reppelsebaan 85, België

Over het evenement

Wegens het succes van de Urban sketching workshops in Diest willen we hier graag mee door gaan.  Iedereen vond het super leuk om te doen maar een aantal mensen vonden het moeilijk om de gebouwen in verhouding op papier te krijgen.  

Daarvoor heb je een basis van perspectief nodig.  En dat is nu net wat we in deze 3 lessen in detail willen uitleggen.  

Wat is perspectief?  

Perspectief is niet weg te denken uit onze waarneming en speelt een belangrijke rol bij het weergeven van een voorwerp of landschap. 

De perspectiefleer is een verzameling regels die het mogelijk maakt om een onderwerp ruimtelijk weer te geven op een plat vlak. In onze waarneming lijken voorwerpen kleiner naarmate ze verder van de kijker verwijderd zijn.

Om de juiste illusie te scheppen moet de tekenaar de dingen in de verte dus ook kleiner weergeven. Dit is het grondbeginsel van het perspectief, waar andere perspectiefregels op gebaseerd zijn.

Het effect van perspectief doet het werk diepte krijgen. Niet alleen bij straatbeelden of landschappen, maar ook bij voorwerpen is het uitermate belangrijk dat de regels nauwkeuring toegepast worden om een zo groot mogelijke realiteitsbenadering te krijgen.  

In  3 woensdagnamiddagen maken we ons de regels van de verschillende vormen van perspectief eigen en leren we ze toepassen in onze werken.  We gaan niet enkel dieper op de theorie in maar proberen het vooral toe te passen in talloze voorbeelden. 

Wil je graag een stap voorwaarts zetten bij je urban sketching of je algemene tekenkunsten wil aanscherpen,  aarzel dan niet om in te schrijven en je de kennis van het perspectief eigen te maken.

Deze lessen worden gegeven door Roger Foucquet, technisch tekenaar en aquarelist.  Je kan zijn werken bekijken op https://fouquet.weebly.com/

Wanneer : Woensdag 21 okt - 28 okt en 4 nov  van 13.30u tot 16.30u  

De lessen volgen op elkaar vandaar dat je enkel voor de volledige reeks kan inschrijven. 

Voor wie : Alle niveau's. Volwassenen en tieners (12+) 

Prijs :  90 euro voor de 3 lessen 

          85 euro voor leden van Artimist. 

Inbegrepen : koffie, thee, iets lekkers, syllabus 

Meebrengen : potlood en papier of schetsboek. (liefst A3) 

De cursus gaat door vanaf 6 inschrijvingen .  Max aantal deelnemers : 8

Wordt er rekening gehouden met social distancing?

Het atelier werd heringericht en het aantal deelnemers per workshop worden beperkt tot acht, zodat ieder zijn eigen veilig werkplekje heeft. Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens verplaatsingen binnen het atelier of wanneer de afstandsregel niet kan gegarandeerd worden.

Bij inschrijving krijg je een automatische bevestiging - check best ook je spamfolder als je geen mail ontvangen hebt of stuur me een berichtje ( info@artimist.be) 

Deel dit evenement

bottom of page