top of page

di 02 jul

|

Artimist

Portret tekenen

Wil je graag leren portret tekenen maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan is deze workshop zeker iets voor jou !

Portret tekenen
Portret tekenen

Tijd en locatie

02 jul 2024, 09:30 – 16:30

Artimist, Reppelsebaan 85, 3294 Diest, België

Over het evenement

Welkom bij onze workshop portrettekenen!

Tijdens deze inspirerende dag duiken we diep in de wereld van portrettekenen, waar we de essentiële technieken en vaardigheden verkennen om zowel realistische als expressieve portretten te creëren. 

Deze dag markeert  het begin van een reeks opeenvolgende workshops rond portrettekenen en schilderen. Stap voor stap zullen we gedurende deze portretweek verschillende aspecten aan bod laten komen.  

Deze eerste workshop is een aanrader voor de mensen die graag willen starten met het tekenen en schilderen van portret.  Indien je interesse hebt in 1 van de volgende workshops deze week , maar nog geen ervaring hebt met portret zou ik deze eerste basisdag zeker niet overslaan. 

Het is zeker een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd zijn in het verdiepen van zijn kennis en vaardigheden zowel in het tekenen als het schilderen. 

Bovendien ontvangen alle deelnemers een syllabus met alle benodigde informatie, zodat je ook buiten de workshops kunt blijven leren en groeien als kunstenaar.

Wat kun je verwachten? We beginnen met het verkennen van de basisprincipes van portrettekenen: het begrijpen van verhoudingen, het opbouwen van een portret vanuit verschillende hoeken - frontaal, zijdelings en in 3/4 perspectief. Stap voor stap zullen we ons verdiepen in de anatomie van het gezicht en leren hoe we de unieke kenmerken van de ogen, mond en neus vastleggen met precisie en detail.

Maar we stoppen niet bij de theorie. Tijdens deze workshop staat praktijk centraal. Met houtskool en/of potlood in de hand gaan we aan de slag, waarbij we onze kennis direct in de praktijk brengen. Samen zullen we werken aan het opbouwen van portretten, het experimenteren met schaduwen en diepte, en oefenen om de details op papier te krijgen.  

Heb je toch al wat ervaring maar had je graag een opfrissing en wat extra oefening dan zetten we je graag direct aan de tekenezel met een aantal meer gevorderde oefeningen.  

Datum: 2 juli 

Uur: Deuren open vanaf 9.15u 

          Start stipt om 9.30u

           Middagpauze: 45'

          Einde: 16.30u

Prijs: 95€

Inbegrepen: Alle materiaal is inbegrepen maar je mag je eigen potloden en schetsboek meebrengen indien je dit wenst 

Meebrengen: lunch : er is een microgolf ter beschikking.

Honesty Bar: Frisdrank en snacks 

Aantal deelnemers : min 6p- max 12p 

Artimist behoudt zich het recht om de workshop te annuleren indien er geen 6 inschrijvingen zijn. 

Lees ook onze annulatie voorwaarden : deze kan je lezen indien je doorklikt om in te schrijven.  

Na inschrijving krijg je van ons een berichtje i.v.m. de betaling.  Soms komt deze mail in de spamfolder terecht. Indien je geen bevestiging ontvangt zou het kunnen dat je mailadres foutief is ingegeven.  Laat het ons in ieder geval even weten moest er iets fout lopen.

Je krijgt geen aparte bevestiging meer van je betaling  Wel zal je een paar dagen voor de aanvang van de workshop een reminder krijgen.  

Deel dit evenement

bottom of page