top of page

wo 18 mrt

|

Artimist

Perspectief onder de loep ( 3 lessen)

Hoe brengen we diepte in onze werken door het juiste gebruik van perspectief ?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Perspectief onder de loep ( 3 lessen)
Perspectief onder de loep ( 3 lessen)

Tijd en locatie

18 mrt 2020, 13:30 – 16:30

Artimist, Reppelsebaan 85, België

Over het evenement

Perspectief is niet weg te denken uit onze waarneming en speelt een belangrijke rol bij het weergeven van een voorwerp of landschap. 

De perspectiefleer is een verzameling regels die het mogelijk maakt om een onderwerp ruimtelijk weer te geven op een plat vlak. In onze waarneming lijken voorwerpen kleiner naarmate ze verder van de kijker verwijderd zijn.

Om de juiste illusie te scheppen moet de tekenaar de dingen in de verte dus ook kleiner weergeven. Dit is het grondbeginsel van het perspectief, waar andere perspectiefregels op gebaseerd zijn.

Het effect van perspectief doet het werk diepte krijgen en is een onmisbaar gegeven in de schilder-en tekenkunst. Niet alleen bij straatbeelden of landschappen, maar ook bij voorwerpen is het uitermate belangrijk dat de regels nauwkeuring toegepast worden om een zo groot mogelijke realiteitsbenadering te krijgen. 

In  3 woensdagnamiddagen maken we ons de regels van de verschillende vormen van perspectief eigen en leren we ze toepassen in onze werken.  We gaan niet enkel dieper op de theorie in maar proberen het vooral toe te passen in talloze voorbeelden. 

Wil je graag een stap voorwaarts zetten in de vervolmaking van je werken, aquarel- olie, acryl of tekeningen aarzel dan niet om in te schrijven en je de kennis van het perspectief eigen te maken.

Deze lessen worden gegeven door Roger Foucquet, technisch tekenaar en aquarelist.  Je kan zijn werken bekijken op https://fouquet.weebly.com/

Wanneer : Woensdagnamiddag 18 en 25 maart en 1 april telkens van 13.30u tot 16.30u 

De lessen volgen op elkaar vandaar dat het aangewezen is om in te schrijven voor de ganse reeks. 

Voor wie : iedereen die tekent en/of schildert op alle niveaus 

Prijs :  90 euro voor de 3 lessen 

          80 euro voor leden van Artimist. 

Inbegrepen : koffie, thee, iets lekkers, syllabus 

Meebrengen : potlood en papier of schetsboek. (liefst A3) 

De cursus gaat door vanaf 6 inschrijvingen .  Max aantal deelnemers : 10 

Deel dit evenement

bottom of page