top of page

do 17 aug

|

Artimist.

Model-tekenen-schilderen dagworkshop

Alles (of bijna alles) over model

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Model-tekenen-schilderen dagworkshop
Model-tekenen-schilderen dagworkshop

Tijd en locatie

17 aug 2023, 09:30 – 16:00

Artimist., Reppelsebaan 85, 3294 Diest, België

Over het evenement

Het menselijk lichaam is een dankbaar onderwerp om weer te geven. Modeltekenen is de beste oefening om te leren tekenen wat je ziet en niet wat je denkt te zien!

Het geeft enorm veel voldoening te merken dat je in staat bent om met een potlood of pen de perfectie van de menselijke vorm weer te geven.

Een lichaam is zo goed als perfect ... de tekening hoeft dit uiteraard niet te zijn ! 

Modelschilderen/tekenen vraagt veel concentratie en oefening, je doet namelijk veel dingen tegelijkertijd. Naast het aandachtig kijken naar het model, dien je ook te bepalen hoe je het model in de ruimte van je schilderij/tekening plaatst.

 Je houdt bij het tekenen en schilderen het overzicht op de compositie en de grote lijnen van het geheel. Daarbij moet je goed kijken naar de totale houding, de verhoudingen van het lichaam en optische verkortingen. Je besteedt bovendien aandacht aan de lichtval, de lichte en donkere partijen. 

Tijdens deze workshop gaan we een ganse dag werken rond het tekenen (en/of schilderen). van een model. 

De voormiddag vullen we met een beetje theorie,  opwarmingsoefeningen, schetsen op verschillende manieren aan de hand van foto's , kortom we bereiden ons voor  voor het echter werk in de namiddag. 

Namiddag : Tijdens de namiddag nodigen we een model uit en gaan we 'life' tekenen/schilderen en oefenen we wat we in de voormiddag geleerd hebben.  

Heb je hiervoor ervaring nodig?  Een basiskennis van tekenen helpt natuurlijk, het is veruit het moeilijkste onderwerp om te leren tekenen.  Maar laat je niet afschrikken .... je moet trouwens ergens starten als je dit wil leren.   

Voor de schilders onder ons : met de oefeningen die we in de voormiddag geven kan je als schilder ook aan de slag ... en in de namiddag ben je vrij om te tekenen of te schilderen ....

De workshop wordt begeleidt door Berenice Houtmeyers. Je kan haar werken bekijken via deze link : ...........

We doen ook maandelijks een modelsessie, een greep uit de  resultaten hiervan kan je bekijken via deze link 

Album portret

PRIJS/MATERIAAL  :

-  95 euro :  

Voor wie : Liefhebbers van modeltekenen/schilderen , 16 Jaar +

Kostprijs: 95€ wij zorgen voor de materialen zoals papier, acrylverf, aquarelverf, pastelkrijtjes,  maar je MAG meebrengen : je schetsboek, je favoriete tekengerief, penselen, een schort. 

Inbegrepen :  Alle warme dranken en iets lekkers voor erbij.  ( frisdranken in onze 'honesty bar) 

Broodjes kunnen besteld worden bij aanvang van de workshop.  ( 5 à 6 euro)

Max 8 personen

De workhop gaat door vanaf 6 inschrijvingen.

Na inschrijving krijg je van ons een berichtje i.v.m. de betaling.  Soms komt deze mail in de spamfolder terecht. Indien je geen bevestiging ontvangt zou het kunnen dat je mailadres foutief is ingegeven.  Laat het ons in ieder geval even weten moest er iets fout lopen.

Deel dit evenement

bottom of page