top of page

wo 10 jul

|

Artimist

Linoprint: patronen in de natuur.

Linoprint maken en toepassingen leren

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Linoprint: patronen in de natuur.
Linoprint: patronen in de natuur.

Tijd en locatie

10 jul 2024, 09:30 – 12:30

Artimist , Reppelsebaan 85, 3294 Diest, België

Over het evenement

Een lino print is een vorm van hoogdruk waarbij een afbeelding wordt gemaakt door het snijden van een ontwerp in een stuk linoleum.

Lino prints hebben een breed scala aan toepassingen en worden gebruikt in verschillende artistieke en decoratieve contexten. Hier zijn enkele van de belangrijkste toepassingen:

  1. Kunstwerken: Lino prints worden vaak gebruikt om unieke kunstwerken te maken. Kunstenaars gebruiken deze techniek om hun creativiteit uit te drukken en originele werken te produceren. Ze kunnen variëren van eenvoudige ontwerpen tot complexe en gedetailleerde afbeeldingen.
  2. Illustraties: Lino prints worden veel gebruikt voor illustraties in boeken, tijdschriften en ander drukwerk. 
  3. Ansichtkaarten en wenskaarten: Lino prints lenen zich goed voor het maken van ansichtkaarten, wenskaarten en andere papierwaren. 
  4. Textielontwerp: Lino prints worden soms gebruikt voor het ontwerpen van textiel, zoals beddengoed, kussenslopen, kledingstukken en tassen. 

Kortom, lino prints zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan artistieke, decoratieve en functionele toepassingen, waardoor ze geliefd zijn bij kunstenaars, ontwerpers en liefhebbers van ambachtelijke producten.

Wij gaan onze inspiratie zoeken in de patronen van de natuur. Iedere deelnemer kan 1 of meerder lino's maken naar eigen ontwerp . Deze kunnen gebruikt worden voor allerlei toepassingen. 

Het maken van een linocut is een zeer meditatief proces,  leuk om te doen ! 

Wanneer : Woensdag 10 juli   9.30u stipt - ( deuren open vanaf 9.10u) - tot 12.30u 

Prijs: 50 € 

Inbegrepen: Alle materiaal -koffie en thee 

Honesty Bar: frisdranken en snacks 

Aantal deelnemers : min 6p- max 12p 

Artimist behoudt zich het recht om de workshop te annuleren indien er geen 6 inschrijvingen zijn. 

Lees ook onze annulatie voorwaarden : deze kan je lezen indien je doorklikt om in te schrijven.  

Na inschrijving krijg je van ons een berichtje i.v.m. de betaling.  Soms komt deze mail in de spamfolder terecht. Indien je geen bevestiging ontvangt zou het kunnen dat je mailadres foutief is ingegeven.  Laat het ons in ieder geval even weten moest er iets fout lopen.

Je krijgt geen aparte bevestiging meer van je betaling  Wel zal je een paar dagen voor de aanvang van de workshop een reminder krijgen.  

Deel dit evenement

bottom of page