top of page

wo 03 jul

|

Artimist

Expressief portret in houtskool

Experimenteren met portret in houtskool

Expressief portret in houtskool
Expressief portret in houtskool

Tijd en locatie

03 jul 2024, 09:30 – 12:30

Artimist , Reppelsebaan 85, 3294 Diest, België

Over het evenement

Welkom bij onze halve dag workshop portrettekenen in houtskool.

Tijdens deze dynamische workshop duiken we diep in de wereld van expressief portrettekenen, gebruikmakend van het veelzijdige medium houtskool. Houtskool stelt ons in staat om vrij te werken, te vegen en snel te handelen, waardoor we een expressieve benadering kunnen hanteren om het karakter en de emotie van ons onderwerp vast te leggen.

De workshop begint met een reeks opwarmingsoefeningen om onze creatieve spieren op te warmen en onze handen te laten wennen aan het medium. Vervolgens gaan we over naar het werken op groot formaat, waarbij we ons richten op het vastleggen van de essentie van het portret met krachtige lijnen en subtiele schaduwen.

Enige kennis van portrettekenen wordt aanbevolen voor deze workshop, maar het is niet vereist. Onze focus ligt op het verkennen van expressieve technieken met dit veelzijdig medium.

Wat is een expressief portret?

Een expressief portret is een kunstwerk dat de emotie, persoonlijkheid en karakter van het onderwerp op een krachtige en suggestieve manier overbrengt. In tegenstelling tot realistische portretten, waarbij de nadruk ligt op nauwkeurige weergave van details, richt een expressief portret zich meer op het vastleggen van de essentie van het onderwerp door middel van expressieve lijnen, markeringen en contrasten. 

Deze workshop wordt gegeven door Liesje Van Eyck, .... 

Datum: 3 juli 

Uur:  9.30u stipt ( deuren open vanaf 9.10u )

            tot 12.30u 

Prijs: 50 euro 

Inbegrepen: alle materiaal, kofie, thee 

Meebrengen:  je beste zelf 

Honesty Bar: frisdranken en snacks 

Aantal deelnemers : min 6p- max 12p 

Artimist behoudt zich het recht om de workshop te annuleren indien er geen 6 inschrijvingen zijn. 

Lees ook onze annulatie voorwaarden : deze kan je lezen indien je doorklikt om in te schrijven.  

Na inschrijving krijg je van ons een berichtje i.v.m. de betaling.  Soms komt deze mail in de spamfolder terecht. Indien je geen bevestiging ontvangt zou het kunnen dat je mailadres foutief is ingegeven.  Laat het ons in ieder geval even weten moest er iets fout lopen.

Je krijgt geen aparte bevestiging meer van je betaling  Wel zal je een paar dagen voor de aanvang van de workshop een reminder krijgen.  

Deel dit evenement

bottom of page