top of page

za 15 jun

|

Artimist.

De kunst van Kintsugi

Van gebroken potje tot kunstwerk

De kunst van Kintsugi
De kunst van Kintsugi

Tijd en locatie

15 jun 2024, 13:30 – 16:30

Artimist., Reppelsebaan 85, 3294 Diest, België

Over het evenement

Wat is Kintsugi?

Kintsugi is een Japanse kunstvorm die betrekking heeft op het repareren van gebroken aardewerk of keramiek met lak vermengd met poeder van goud, zilver of platina. In plaats van de scheuren en onvolkomenheden te verbergen, zoals gebruikelijk is bij westerse reparatiemethoden, accentueert kintsugi ze juist en viert ze.

De filosofie achter kintsugi is geworteld in de Japanse esthetiek van wabi-sabi, die waarde hecht aan imperfectie, vergankelijkheid en de schoonheid van dingen die onvolmaakt zijn. Kintsugi ziet de breuk en reparatie van een object als onderdeel van zijn geschiedenis, waardoor het nog unieker en waardevoller wordt.

Het proces van kintsugi omvat het zorgvuldig samenvoegen van de gebroken fragmenten van het aardewerk met lak vermengd met poeder van kostbare metalen. De naden van de reparaties zijn zichtbaar en worden vaak geaccentueerd met het metaalpoeder, wat een opvallend visueel effect oplevert. Het resulterende stuk herwint niet alleen functionaliteit, maar wordt ook een kunstwerk dat het idee belichaamt dat breuk en reparatie kunnen bijdragen aan de schoonheid en geschiedenis van een object.

Wat houdt de workshop in? 

Tijdens deze workshop o.l.v.  Micky Malbrain ontdek je de oude techniek en filosofie van Kintsugi.  

Samen vertragen we, breken we, maken we opnieuw verbinding en vieren we de imperfecties.  

Je leert je potje  breken en herstellen volgens de regels van de kunst... je blaast je keramieken voorwerp zo weer leven in. 

Elke deelnemer ontvangt een exclusieve Kintsugi set ter waarde van €40 om mee te werken tijdens de workshop. Je neemt na de workshop je eigen, unieke meesterwerk mee naar huis en je setje kan je thuis verder gebruiken om andere items te upcyclen.  

Zodra je herstelling volledig is uitgehard, zijn alle items voedselveilig. Geef je object een tweede leven en gebruik het opnieuw!

Kies voor een feel-good en mindful activiteit! 🤗 Geniet van ongeveer 3 uur creatief plezier .

Voor wie:   +16 - geen voorkennis nodig. 

Prijs: 

- Kom je alleen?  dan is de prijs 85€ ( inclusief je kintsugi pakketje) 

- Kom je met 2 en deel je je kit ? dan is de prijs 130€ voor jullie beide ( samen inschrijven en betalen)  en werken jullie met 1 kit uiteraard. 

Meebrengen

Je brengt je eigen voorwerp mee : materiaal best in porselijn ( dat breekt mooier) , niet te groot, dat kan een bordje zijn, een klein vaasje, een mooi koffietasje, 

of een ander porseleinen voorwerp.  Hoe simpeler het voorwerp is, des te mooier vaak het resultaat.  

De kleur waarmee je herstelt zal zilver of goud zijn. Je keuze mag je aangeven bij inschrijving zodat we je kit kunnen bestellen.   Een tip : hoe donkerder je voorwerp is, des te meer contrast met je goud/zilver ... 

We sturen aan elke deelnemer na inschrijving een paar foto's van voorwerpen die een mooi resultaat kunnen opleveren.  

Wij zorgen voor thee, koffie, water en iets lekkers voor erbij ....voor de gezelligheid zorgen we samen!

MAX aantal deelnemers: 8 personen

De workshop gaat door vanaf 6 inschrijvingen

Annulatievoorwaarden kan je lezen bij het doorklikken als je inschrijft. ( je kan nog altijd terug ...)

Deel dit evenement

bottom of page