top of page

ma 15 jul

|

Artimist

Aquarel 5-daagse

Een weekje aquarellen, thema natuur

Aquarel 5-daagse
Aquarel 5-daagse

Tijd en locatie

15 jul 2024, 09:30 – 19 jul 2024, 12:30

Artimist , Reppelsebaan 85, 3294 Diest, België

Over het evenement

Zo leuk dat je je wil inschrijven in onze 5-daagse aquarel week . Je zal ervan genieten om je een ganse week lang onder te dompelen in de wereld van aquarel, en je geniet bovendien ook nog van een interessante korting. 

Aquarelleren is als dansen met water en pigment op een witte pagina. Het is een schildertechniek waarbij transparante waterverf wordt gebruikt om delicate, levendige beelden te creëren. De kunstenaar begint meestal met een lichte schets op papier en gebruikt vervolgens water om de verf te verdunnen en te verspreiden, waardoor een breed scala aan tinten en effecten ontstaat. Het proces vereist zorgvuldige controle over de hoeveelheid water en pigment, waardoor de kunstenaar een unieke balans tussen controle en spontaniteit kan vinden.

Wat aquarelleren zo plezierig maakt, is de vrijheid en veelzijdigheid die het biedt. Het is een medium dat zich leent voor zowel gedetailleerd werk als expressieve, losse penseelstreken. Het werken met waterverf stelt kunstenaars in staat om te experimenteren met verschillende technieken, zoals nat-in-nat schilderen, droog borstelen, en het gebruik van zout of andere materialen om interessante texturen te creëren. Bovendien kan aquarelleren een ontspannende en meditatieve ervaring zijn, waarbij men zich volledig kan concentreren op het mengen van kleuren en het laten ontstaan van prachtige composities die de schoonheid van de natuur vangen.

Deze lessen worden gegeven door Kristel Discart, onze aquarel specialist.  Je kan haar werk bekijken op instagram via deze link: instagram, of op de website bij 'wie zijn wij' 

Agenda in't kort

Maandag 15 juli: Landschap

Dinsdag 16 juli: bomen

Woensdag 17 juli: bloemen

Donderdag 18 juli: zee 

Vrijdag 19 juli: dieren

INDIEN JE TOCH VOOR DE WORKHSOPS APART WIL INSCHRIJVEN DAN KAN DAT VIA DE APARTE LINKS ( onder workshops) 

Prijs: met eigen materiaal ( aquarelverf, aquarel papier, penselen ): 150€ (ipv 175€) 

            met ons materiaal : 200€ ipv 225€ 

Na inschrijving krijg je een lijst van benodigdheden. 

Inbegrepen: koffie-thee -iets lekkers ... 

Honesty bar : frisdranken en snacks beschikbaar mits betaling

Artimist behoudt zich het recht om de workshop te annuleren indien er geen 6 inschrijvingen zijn. 

Lees ook onze annulatie voorwaarden : deze kan je lezen indien je doorklikt om in te schrijven.  

Na inschrijving krijg je van ons een berichtje i.v.m. de betaling.  Soms komt deze mail in de spamfolder terecht. Indien je geen bevestiging ontvangt zou het kunnen dat je mailadres foutief is ingegeven.  Laat het ons in ieder geval even weten moest er iets fout lopen.

Je krijgt geen aparte bevestiging meer van je betaling  Wel zal je een paar dagen voor de aanvang van de workshop een reminder krijgen.  

Deel dit evenement

bottom of page